Glutamine 1250

Fitness Authority Nutrition

 GLUTAMINE 1250 е продукт, съдържащ кристално чист L-глутамин. L-глутаминът е една от основните аминокиселини на мускулната тъкан, съставляваща до 20% от всички аминокиселини в организма. Тази аминокиселина е ценен източник на органичен азот.

Повече детайли

8,50 лв

 Глутаминът е необходима аминокиселина, която организмът може да синтезира сам. Обаче, когато тялото е подложено на стрес от интензивна тренировка, количеството наличен глутамин спада бързо и тялото започва да си го набавя, чрез мускулно разграждане и започва да "яде" от мускулатурата. За да се предотврати този процес, компонентът трябва да се доставя външно като хранителна добавка, за да се осигури положителен азотен баланс. Глутаминът е основен компонент за синтеза на протеини, а протеинът участва в растежа и запазването на мускулите, както и здравето на костите.

Предимства на FA GLUTAMINE 1250 биват:

      1250мг. L-глутамин във всяка таблетка;
      Бързоусвоим;
      Подходящ за вегани;
      1 доза = 2 таблетки

Формата на таблетката не съдържа желатин, което прави GLUTAMINE 1250 подходящ както за вегани, така и за вегетарианци.
Глутаминът е най разпространената аминокиселина в човешкото тяло и играе изключително важна роля в редуцирането на мускулната умора, и възстановяването на разкъсаните мускулни влакна след тежки физически натоварвания.

Начин на приемане: вземайте по 4 таблетки на ден (2 след тренировка и 2 вечер преди сън).

Продуктът успешно е добавен към сравнението на продукта!