Collagen X5 Liquid

Genius Nutrition

    Подобрява здравето на кожата, ноктите и косата

   →  Намалява болката в ставите и разрушаването им

   Помага на заздравяването на пропускливите черва

      500 мл.

Повече детайли

52,00 лв

Колаген за кожа? С право се счита за колаген номер едно. С годините производството на колаген намалява - случва се докато четете това! Ще го забележите физически: по-отпусната кожа, повече бръчки и по-малка еластичност. Повишаването на нивата на колаген могат да помогнат на кожата ви да изглежда по-стегната, да увеличи гладкостта й и да й помогне да се обнови и възстанови нормално.

Двойно слепите, плацебо-контролирани проучвания, изследващи свойствата на колагена срещу застаряването са установили, че 2.5-5 грама хидролизат, използван сред жени на възраст 35-55 години веднъж дневно за осем седмици, значително е подобрило еластичността, влажността, трансепидермалната загуба на вода (сухота) и грапавостта на кожата, като при всички е имало малки или никакви странични ефекти. Това прави колагена една от най-добрите естествени съставки, подходящи за грижа за кожата.

Ползите от колагенът също така включват намаляване на целулита и стриите. Когато кожата загуби еластичността си в резултат на намаления колаген се появява друг страничен ефект: по-видим целулит. Тъй като кожата ви вече е по-тънка, целулитът става по-очевиден - вече няма какво да скрие това, което се случва под повърхността. Колагенът за кожа подпомага еластичността й и намалява потенциалното й изтъняване.

     Намалява болката в ставите и разрушаването им

Някога чувствали ли сте, че имате "крака от кокали", които чувствате изключително сковани и които ви причиняват болка, когато се движите? Да, това вероятно е загуба на колаген, който показва лошата си страна. Това е така, защото когато загубим колаген, нашите стави и връзки започват да се движат по-затруднено, което води до скованост, подути стави и други.

С подобната си на гел, гладка структура, която покрива и държи костите ни заедно, колагенът ни позволява да се движим плавно и без болка. Разгледайте приема на колаген като смазване на панта на стара врата: той помага на ставите ви да се движат по-лесно, намалява болката, често свързана със стареенето и дори намалява риска от влошаване на ставите. Не е изненадващо, че скорошно проучване установи, че колагена е ефективно лечение на остеоартрит и други болки и смущения.

Изследователи от медицинския център на Харвард "Бет Израел Диаконес" в Бостън изследваха ползите от колагена и откриха, че снабдяването с колаген тип 2 помага на пациенти, страдащи от ревматоиден артрит, чувстват облекчение от нолката, като намалява подуването в нежните стави. Друго проучване, публикувано в Международния журнал за медицински науки установява, че хората с остеоартрит болки в ставите, лекувани с колаген тип 2, показват значително подобрение в ежедневните си дейности, както катерене на стълби или сън, и общо подобрение на качеството на живот.

     Помага на заздравяването на пропускливите черва

Ако страдате от синдрома на пропускливите черва, състояние, при което лошите токсини са в състояние да преминат през храносмилателният ви тракт, колагенът може да бъде изключително полезен. Той помага за разграждането на протеините и успокояването на лигавицата на червата ви, заздравява увредените клетъчни стени и ги влива с лечебни аминокиселини.

Най-големият храносмилателен ефект от консумацията на повече колаген е, че той помага за образуването на съединителна тъкан, която "запечатва и лекува" защитната лигавица на стомашно-чревният тракт. Днес ние знаем, че много болести могат да бъдат причинени от възпаление или раздразнение, произтичащо от нездравословно черво. Лошо състояние на червата - включително и промени в микробиомата на червата и пропускливостта на лигавицата в червата - позволява на частиците да попаднат в кръвообращението, където могат да задействат възпалителни процеси (от там идва и името синдром на пропускливите черва).

Проучванията са установили, че при пациенти с възпалително заболяване на червата, серумните концентрации на колаген са понижени. Тъй като аминокиселините в колагена изграждат тъкан, която очертава дебелото черво и стомашно-чревният тракт, подхранването с колаген може да помогне за лечение на стомашно-чревни симптоми и разстройства, включително синдром на пропускливото черво, синдром на раздразнените черва, киселинен рефлукс, болест на Крон и улцерозен колит. В допълнение към лекуването на пропускливите черва, колагенът помага и за абсорбирането на вода в червата, като позволява на нещата свободно да напускат тялото.

     Подсилва метаболизма, мускулната маса и енергията

Увеличаването на колагена може да помогне са подсилване на метаболизма, чрез добавяне на мускулна маса към вашето тяло и ви помогне при преобразуването на основни хранителни вещества. Една от най-важните роли на глицина е подпомагането на формирането на мускулна тъкан чрез превръщането на глюкозата в енергия, която после захранва мускулните клетки. И запомнете, че поддържането на мускулна маса е от решаващо значение с напредването на възрастта, тъй като помага за поддържане на правилна стойка, за здравето на костите и изгарянето на повече калории от мазнините. Когато консумирате колаген, можете да се възползвате и от консумацията на витамин C за да се уверите, че тялото ви ще може да конвертира колагена в използваем протеин. Това може да започне възстановяването на източника на вашата енергия или жизненост.

УКАЗАНИЯ ЗА УПОТРЕБА

     Приемайте 15 ml на ден сутрин, след закуска.

Съхранявайте на хладно място без светлина. След отваряне поставете в хладилника. Използвайте в рамките на 2 месеца след отваряне.

Хранителните добавки са предназначени само за здрави хора. Не приемайте добавката ако сте бременна или кърмите. Дръжте далеч от деца. Тази хранителна добавка не бива да се използва като заместител на разнообразната и балансирана диета. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Да се употреби преди посочената дата на опаковката. Съхранявайте на хладно и сухо място.

проба

Подобни Продукти

Продуктът успешно е добавен към сравнението на продукта!