Супер кориолус - Пуешка опашка

Mushroom Wisdom

Скоро в наличност !

Екстрактът от медицинската гъба Кориолус допринася за нормалното функциониране на имунната система и намалява риска от вирусни инфекции.

Хранителна добавка, 120 таблетки. 

Повече детайли

73,30 лв

Продуктът Super Coriolus на компания Mushroom Wisdom съдържа висококачествен екстракт от медицинската гъба Кориолус (Coriolus versicolor). Извлечен е с помощта на гореща вода и осигурява концентрирани съставки с проучено действие, засягащо предимно имунитета и здравето на черния дроб. Екстрактът е комбиниран с витамин С, с цел оптималното му усвояване.


Кориолус е известна и с наименованията Каваратаке и Пуешка опашка. Има хилядолетна история на употреба в източната медицина и се е използвала още през XV в. по време на династията Мин в Китай.

Японците я наричат „гъбата облак“, тъй като видът й наподобява завихрящи се облаци. В азиатската култура облакоподобният вид на гъбата  символизира „здраве и дълголетие, душевна хармония и безкрайност.

В традиционната китайска медицина Кориолус е известна като Tun Zhi и се използва от практикуващите лекари като имуномодулатор. Способността на Кориолус да поддържа здравето както на недостатъчно активната, така и на свръхактивната имунна система е уникална.

 

Какви ползи осигурява Кориолус

  • Проявява имуностимулиращи и имуномодулиращи свойства.
  • Повишава устойчивостта на имунната система срещу вируси и бактерии, намалява риска от инфекции и модулира имунния отговор. Екстрактът от гъбата е перфектно допълнение към здравословния режим в сезона на настинката и грипа.
  • Намалява изтощението и поддържа жизнените сили.
  • Подпомага терапията на чернодробните заболявания, включително хепатит. Стимулира детокс функциите на черния дроб.
  • Препоръчва се като подкрепяща грижа при химиотерапия. Химиотерапията потиска имунната система и предизвиква умора – неблагоприятен ефект, който може да бъде неутрализиран с помощта на екстракт от Кориолус.
  • Повече от 30 години Кориолус се използва като допълнение към стандартното лечение на различни видове рак в Япония и Китай. По данни на Щатския национален институт по онкологични заболявания, антираковите ефекти на гъбата се дължат основно на полизахарида крестин / полизахарид-К (PSK) - активно съединение в състава й.
  • Подпомага терапията при инфекция с някои от щамовете на човешкия папиломен вирус (ЧПВ / HPV).

В миналото медицинската гъба Кориолус традиционно се е използвала за поддържане на Jing и Qi – две от т. нар. “три съкровища на китайската народна медицина”. Jing се превежда като същност и символизира растежа, развитието и възпроизводството. Qi е символ на енергията и жизнената сила.

Днес гъбата е едно от най-високо ценените естествени средства на природната медицина, чието мощно оздравяващо действие подпомага лечението на редица здравословни проблеми. С особено важно значение е „двойният ефект“ на гъбата върху защитните сили на организма: стимулира имунитета и същевременно регулира имунния отговор, намалявайки риска от свръхимунна реакция.

Продуктът Super Coriolus на Mushroom Wisdom може да се използва както с цел профилактика, така и като подпомагаща терапия. Mushroom Wisdom има повече от 25 години опит в производството на висококачествени екстракти от медицински гъби. Американската компания спонсорира и активно участва в множество изследвания, посветени на терапевтичните свойства на медицинските гъби, партнирайки си с едни от най-престижните университети и научни центрове в света.

Дозировка и приложение

Приложение: допринася за нормалното функциониране на имунната система и за поддържането на нормалното състояние на черния дроб.

Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка: По 4 таблетки веднъж дневно или по 2 таблетки 2 пъти на ден.

Съхранение: на хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Съставки: В 1 табл.: Дн. доза:
Кориолус /Coriolus versicolor/, екстракт от плодно тяло 225 mg 900 mg
Витамин С (аскорбинова киселина) 20 mg 80 mg

проба

Подобни Продукти

Продуктът успешно е добавен към сравнението на продукта!