EstroSoy

Nature's way

Натурална комбинация от фитоестрогени за безопасно контролиране на симптомите при менопауза

60 капсули

Повече детайли

62,50 лв

Естросой x 60 капсули – естествен продукт за облекчаване симптомите на менопауза

При менопауза.

При много жени менопаузата протича болезнено, предизвиквайки различни физически и психо-емоционални симптоми. Когато се превърнат в ежедневие, симптомите на менопаузата започват сериозно да нарушават комфорта на жената и да саботират нейното самочувствие. За щастие има естествени и доказано ефективни продукти, които успешно се справят с контрола върху менопаузата!

Естросой облекчава хормоналните колебания и допринася за поддържане на нормалното физическо и психично състояние на жената през периода на предменопаузата и менопаузата.

Естросой намалява горещите вълни и нощните изпотявания, и се грижи за здравето на гърдите. Противодейства на костната деминерализация, като поддържа нормалните нива на калций в тялото.

Естросой се грижи за сърдечно-съдовото здраве, и допринася за намаляване на „лошия” (LDL) холестерол и триглицеридите.

Естросой допринася за поддържане на доброто настроение и намалява усещането за стрес. Регулира физическите симптоми при напрежение, включително сърцебиене, главоболие и др.

Клинично доказано е, че соята, която е естествен източник на фитоестрогени, (изофлавони), облекчава физическия и психо-емоционалния дискомфорт по време на хормоналния преход. Резултати от много изследвания показват, че при жените със соево-богата диета, менопазуалните симптоми не са така интензивни. Данните сочат още, че ферментиралите соеви зърна са полезни за здравето на гърдите и костите.

Естросой е естествен продукт, източник на фитоестрогени. Съдържа цели соеви зърна, ферментирали при патентован процес. Благодарение на естествения процес на ферментация, изофлавоните и някои други полезни вещества като бета-глюкан и глутатион, са в изобилие.

Естросой доставя соеви изофлавони (60% генистеин / 40% даидзеин), в свободна, неконюгирана форма, за по-добро усвояване и максимална ефикасност. Съдържа само 100% сертифицирана, биологично отглеждана соя, без генетична модификация (не-ГМО).

Естросой e подсилен със стандартизиран екстракт от грозовиден ресник. Тази билка има естрогенно действие и е широко препоръчвана от лекарите в Европа при менопауза.

Екстрактът от частите на червената детелина също е богат на фитоестрогени и спомага при менопауза и симптоми като горещи вълни.

Какво са естрогените? Основните женски полови хормони, които имат влияние върху външния вид и поведението на жената. По време на предменопаузата и менопаузата, преди месечния цикъл, както и след раждането, нивата на фитоестрогените спадат значително. Това води до неприятни физически симптоми и емоционален дисбаланс. Естрогенният дефицит може да предизвика по-изразено окосмяване в областта на лицето и крайниците, отслабва костите и ги прави по-чупливи, повишава риска от сърдечно-съдови болести, разстройва психичния баланс.

Каква е ползата от фитоестрогените? Те са вещества с растителен произход, растителен аналог на женските полови хормони естрогени. Въпреки наименованието си и въпреки че действат като естрогени, те не са действителни естрогени, а само наподобяват структурата им. Природните продукти, източник на фитоестрогени са отлична алтернатива на конвенционалната хормонална терапия, която често крие рискове за женското здраве. Те са много популярни и често използвани срещу симптомите на менопаузата. Соевите изофлавони са фитоестрогените с най-мощна естрогеноподобна активност.

Дозировка и приложение: по 2 капсули  дневно с вода.

Съставки: В 1 капс.: Дн. доза:
Ферментирала соя (зърна) (осигуряващ 6%  изофлавони (40 mg) 335 mg  670 mg 
Детелина (цвят) 150 mg  300 mg 
Гроздовиден ресник екстракт (корен и коренище) /стандартизиран до 2.5 % тритерпин гликозид (1 mg) 20 mg 40 mg

проба

Подобни Продукти

Продуктът успешно е добавен към сравнението на продукта!