Complete Immune System Care

Dorian Yates Nutrition

Immunity е формула, която е внимателно формулирана с основни витамини, минерали и растителни екстракти за подпомагане на имунитета, както и за намаляване на умората и умората, нормалното функциониране на нервната система и за защита на клетките от оксидативен стрес.

90 капсули, 90 Дози

Повече детайли

29,90 лв

mmunity проявява ефектите си чрез експертни комбинации от ключове
имуномодулиращи съставки като имуномодулиращия витамин D, витамин C, цинк, мед и селен, плюс суперхрани като най-чистата и естествена форма на екстракт от чесън, джинджифил и куркума, както и допълнителни съставки, включително гроздови семки и eкстракт от зелен чай, който действа синергично с горните, за да доведе до максимално възможен имунитет срещу множество инфекции.

Имунната система е сложна и обширна, което означава, че трябва да бъде поддържана от различни ъгли, следователно добавянето на допълнителни съставки с обширна база от доказателства и валидиране.

Витамин D:

Вече знаем, че витамин D е един от най-важните, ако не и най-важните витамини за имунната система. Сега, въпреки че не можете да отделите едно хранително вещество или хранителен компонент, когато става въпрос за имунната система, като се има предвид, че всички те упражняват ефектите си по различни начини, ако има едно хранително вещество, което наистина трябва да се опитате да включите...това е витамин D.

Също известен, в диетичен смисъл, като холекалциферол (витамин D3) и ергокалциферол (витамин D2), витамин D има все повече доказателства с течение на времето, свързани с неговото имунно приложение. Може би най-забележителният е рецепторът на витамин D, експресиран върху имунните клетки, буквално предната линия на нашата имунна система (е, освен кожата, разбира се). Всички тези имунни клетки (В клетки, Т клетки и антиген-представящи клетки) са способни да синтезират активния метаболит на витамин D, атрибут, който позволява на витамин D да модулира вродените и адаптивни имунни отговори.

Витамин C:

Подобно на витамин D, витамин C също гарантира включване в разрешеното хранилище на претенциите на Европейската комисия (2012), като се посочва, че „Витамин C допринася за поддържането на нормалната функция на имунната система по време и след интензивни физически упражнения“. Комисията гласи, че „Тази претенция може да се използва само за храна, която осигурява дневен прием на 200 mg витамин С. За да понесе претенцията, на потребителя се предоставя информация, че благотворният ефект се получава при дневен прием от 200 mg. в допълнение към препоръчителния дневен прием на витамин С".
За да обобщим, витамин С е важен за общата имунна система, при условие че се спазва препоръчителният дневен прием или референтният прием на хранителни вещества (RNI), т.е. 40 mg на ден за възрастен. Следователно, за да може имунната система да се възползва от имунозащитните свойства на витамин С след пристъпи на стрес, като упражнения, ще трябва да приемате допълнителни 200 mg витамин C върху 40 mg RNI. Immunity ви осигурява 750 mg витамин С под формата на 100% аскорбинова киселина, което означава, че наистина се възползвате от имунозащитните свойства на витамин С.

Цинк:

Европейската комисия (2012) ясно заявява, че „цинкът допринася за нормалната функция на имунната система“, твърдение, което е подкрепено от множество изследователски статии, които потвърждават способността на цинка да влияе на множество аспекти на имунната система. По-конкретно, изглежда, че цинкът медиира нормалното развитие и функция на клетките, участващи във вродения имунитет, клетки като неутрофили и естествени клетки убийци. Ако тялото има недостиг на цинк за някакъв период от време, развитието на макрофагите е възпрепятствано, както и отрицателното въздействие върху фагоцитозата, вътреклетъчното убиване и производството на цитокини, процеси, които са от решаващо значение за предотвратяване на инфекцията. Дефицитът на цинк също допринася за неправилен растеж и функция на Т и В клетките, ключови компоненти в
имуномодулация.

Мед:

Immunity съдържа само подкрепени с доказателства съставки, като валидността на Copper не е изключение. Европейската комисия (2012) отново твърди, че „медта допринася за нормалната функция на имунната система“, признавайки, че позиционира медта като основен компонент във всяка добавка за имунитет. Въпреки че все още не е известен точният механизъм на действието на медите за поддържане на имунната система, клинично се приема, че неутропенията (необичайно нисък брой бели кръвни клетки) е признак на дефицит на мед.
Експертите са стигнали до извода, че очевидно има роля на медта в диференциацията, съзряването и пролиферацията на левкоцитите (белите кръвни клетки).

Селен:

Повечето хора познават селена за ролята му на мощен хранителен антиоксидант, по-специално участието му в подходящите имена на селено-протеини. Тези така наречени селено-протеини участват в регулирането на реактивните кислородни видове (ROS) или свободните радикали в почти всички тъкани в тялото. Само поради тази причина селенът е добре считан за ключов хранителен компонент при възпаление и имунен отговор. Смята се, че селенът повишава имунитета, особено при застаряващата имунна система, където имунните реакции към определени патогени стават по-малко ефективни. Селенът е част от някои антиоксидантни ензими като глутатион, който сам по себе си предлага защитни ефекти на тялото чрез подхранване на белите кръвни клетки, включително естествени убийци и Т клетки.

Екстракт от чесън:

Чесънът (Allium sativum) е луковичен зеленчук, който всички познаваме и обичаме заради способността му да придава дълбочина на всяко ястие, но въпреки способността си да удовлетворява вкусовите рецептори, той осигурява и примерна хранителна стойност. Чесънът предлага ненадминат хранителен лечебен удар, малко храни могат да държат светлина върху лечебните свойства, които чесънът носи благодарение на тайната си съставка, молекула, наречена Alliin. Alliin е първата част от тази невероятна зеленчукова история за здраве и благополучие, особено за имунната функция. Когато клетките на чесъна се разрушават чрез дъвчене, рязане, смачкване или настъргване, се освобождава метаболитът на алиин, известен като алицин. Алицинът е мястото, където започва да става наистина интересно, този метаболит се превръща в разнообразие от разтворими във вода и мазнини съединения, съдържащи сяра, които произвеждат сероводород... основната причина за отличителния дъх, свързан с консумацията на чесън, а също и защо идва тази революционна добавка под формата на капсули (буквално сме помислили за всичко). Производството на сероводород води до взаимодействие със сероводородната сигнална система, система, способна да отпуска кръвоносните съдове, да намали общия холестерол и липопротеините с ниска плътност, като същевременно увеличава „добрия“ липопротеин с висока плътност. Това е тази сигнална система за сероводород, която проявява и очевидните противоракови ефекти на чесъна. Всички полезни компоненти на чесъна могат да бъдат намерени в пресния чесън, следователно Immunity използва само най-финия екстракт от чесън, за да гарантира, че всички полезни съединения остават непокътнати.

Куркума:

Куркумата е растение от семейството на джинджифила, нейното коренище или „подземно стъбло“ (да не се бърка с корена) е това, което обикновено се използва като подправка в готвенето. Изсушена и смляна, куркумата е една от основните подправки в къри на прах и когато се консумира чрез диета или чрез допълнителна форма, може да предложи редица ползи за здравето при артрит, храносмилателни разстройства, респираторни инфекции, алергии, чернодробни заболявания, депресия. Въпреки това, тя не е единствената куркума, която е пряко отговорна за тези ползи, а още повече нейното биоактивно съединение куркумин. Именно полифенолът куркумин и свързаните с него куркуминоиди придават на куркумата отличителния й жълт цвят, както и нейните свойства за укрепване на здравето и имунитета.
Куркуминът е важен за имунната функция чрез способността си да повишава нивата на ендогенните антиоксиданти в организма, а екстрактът от куркума осигурява достатъчно количество от това важно биоактивно вещество. Immunity умишлено използва куркума вместо куркумин, защото получавате най-доброто от двата свята, тъй като куркумата съдържа множество други куркуминоиди, които осигуряват ползи, които само куркуминът няма.

Основни характеристики:

     Намалява умората и умората
     Подпомага нормалната функция на нервната система
     Предпазва клетките от оксидативния ефект
     2655 IU витамин D
     39 mg цинк
     331 mg витамин С

Начин на употреба:

Immunity се предлага под формата на капсули, за да компенсира послевкуса на чесън. Приемайте по 1-3 капсули на ден с вода след хранене.

проба

Подобни Продукти

Продуктът успешно е добавен към сравнението на продукта!