Манган хелат

Natural Factors Canada

Манган (хелат) 25 mg – естествен продукт в подкрепа на нормалната костна плътност и превенцията на остеопороза. Важен за метаболизма на мазнини, въглехидрати и протеини.

Повече детайли

13,40 лв

Манганът е минерал, с чиито ползи повечето хора не са запознати. Но въпреки факта, че не е известен колкото магнезия, калция, желязото и др., манганът има съществено значение за здравето! Съхранява се в костите, бъбреците, панкреаса, черния дроб, надбъбречните жлези и хипофизната жлеза, а тялото се нуждае от него за изпълнението на редица важни функции!

Манганът има множество ползи за здравето, но една от най-ценните е неговото влияние върху костите. Когато се комбинира с правилните количества калций, цинк и мед, манганът насърчава нормалната костна плътност, особено в областта на гръбначния стълб и долните крайници. Това е особено важно за жените в менопауза и по-възрастните, които са изложени на риск от остеопороза.

Някои специалисти твърдят, че комбинираният прием на манган с глюкозамин и хондроитин може да намали болката при остеоартрит.

Проучванията показват, че недостигът на манган е свързан с развитието на хронични заболявания като диабет, остеопороза и епилепсия. Тъй като манганът е необходим за нормалното развитие на скелета, ниските нива на минерала могат да допринесат за скелетни и постурални нарушения.

Мангановият хелат на канадската марка Natural Factors има оптимална абсорбция – той лесно навлиза в клетките и също толкова лесно се абсорбира и метаболизира от организма. Не съдържа изкуствени оцветители, подсладители, млечни продукти, пшеница и мая!

Съдържание

Съставки: (в 1 табл.) дн. доза
Манган (*HPV Хелат)

(*HPV хидролизиран растителен протеин)

25 mg 25 mg

Двуосновен калциев фосфат дихидрат, микрокристална целулоза, растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант), натриева кроскармелоза.

Не съдържа: изуствени оцветители, аромати, консерванти, млечни продукти, захар, пшеница, мая, глутен, соя, яйца, риба, черупчести, сол, ядки или ГМО.

Хранителна добавка, 90 таблетки.

Нето тегло:  30 g

Дозировка и приложение: По 1 таблетка дневно.

проба

Подобни Продукти

Продуктът успешно е добавен към сравнението на продукта!