PQQ- 10

Natural Factors Canada

Недостигът на PQQ и коензим Q10 предизвиква нарушения на растежа, отслабва имунните защити, отразява се негативно на репродуктивните способности, уврежда когнитивната функция.

Повече детайли

93,00 лв

Описание

Пиролоквинолин квинон / Пиролохинолин хинон (PQQ), наричан също и метоксатин, е кофактор на окислително-редукционните процеси в клетките (редокс  кофактор). С негово участие се прехвърлят електрони от една молекула на друга и се поддържат енергийните, структурните и транспортните функции на клетките. Представлява органична молекула, участваща като простетична група в редица ензими, известни като хинопротеини.

Основната функция на пиролоквинолин квинон е да стимулира растежа и деленето на митохондриите – клетъчните органели, които участват в производството на аденозин трифосфат (АТФ) и осигуряват енергия за клетките.

Този мощен антиоксидант притежава витамин В-подобна активност и насърчава синтеза на ключовия протеин невронален растежен фактор (NGF), важен за растежа и съхранението на невроните. Насърчава създаването на нови митохондрии в клетките, благодарение на което забавя процесите на стареене и поддържа нормалното състояние на сърцето и мозъка.

Заедно с коензим Q10 – друг изключително важен, но доста по-познат антиоксидант, PQQ поддържа митохондриалната функция и снабдява с енергия клетките и органите в тялото.

Пиролоквинолин квинон и коензим Q10 се срещат в редица храни, но за поддържане на нормалните им нива в организма, само диетата не е достатъчна. Усвояването на PQQ и коензим Q10 от храната често е недостатъчно, а с възрастта рискът от дефицит се увеличава.

Съдържание

Съставки:    (в 1 капс.)  дн.доза

Коензим Q10         200 mg          200 mg

(убиквинон)

BioPQQ®                  20 mg            20 mg

(динатриева сол на  пиролохинолин – квинон)

oсигуряващ пиролохинолин квинон 17.65 mg

Витамин Е     5 IU/3.35 mg    5 IU/3.35 mg

(натурален d-алфа токоферол), (Sun-E 900™)

(от не-ГМО слънчогледово олио)

Софтгел капсула (желатин, глицерин, пречистена вода, рожков), ленено масло органик, жълт пчелен восък, не-ГМО слънчогледов лецитин).

Не съдържа: изкуствени консерванти, оцветители или подсладители, млечни продукти, захар, пшеница, глутен , соя, яйца, ядки или ГМО.

Хранителна добавка, 30 софтгел капсули.

Дозировка и приложение: По 1 софтгел  капсула дневно с храна.

Продуктът успешно е добавен към сравнението на продукта!