Млечен бодил

Natural Factors Canada

Млечен бодил 150 mg – естествен продукт в подкрепа на черния дроб.

Осигурява мощна антиоксидантна подкрепа за черния дроб! Всяка софтгел капсула съдържа 150 mg екстракт от млечен бодил, стандартизиран до 60% силимарин – основният биологично активен компонент в състава на растението, който осигурява ефективност!

Хранителна добавка, 240 софтгел капсули

Повече детайли

38,10 лв

Описание

Черният дроб елиминира токсините от кръвта, метаболизира алкохола и лекарствата, насърчава производството на жлъчен сок и др. Той участва в производството на хормони, отделянето на жлъчка, освобождаването на глюкозата в кръвта, за да може тялото да разполага с постоянна енергия и др. За съжаление обаче, черният дроб ежедневно е изложен на различни атаки – стрес, нездравословна диета с твърде много сладки, мазни и рафинирани храни, алкохол, тютюнопушене, употреба на неподходяща козметика, замърсен въздух и др.

 

 

Как действа силимаринът?

-Извлича свободните радикали, които могат да увредят клетките. Той има най-малко десет пъти по-мощна антиоксидантна активност, отколкото витамин Е.

-Увеличава глутатиона в черния дроб с повече от 35% при здрави индивиди и с повече от 50% при плъхове. Глутатионът е най-най-важният клетъчен антиоксидант, отговорен за детоксикирането на широк спектър от хормони, лекарства и химикали. Високите нива на глутатион в черния дроб увеличават способността му за детоксикация.

-Стимулира протеиновия синтез в черния дроб и така насърчава производството на нови чернодробни клетки, които да заменят увредените.

-Инхибира синтеза на левкотриени (медиатори на възпалението) които провокират развитие на широк спектър от заболявания, включително псориазис.

 

Продуктът на Holista ( част от Natural Factors, Canada) съдържа екстракт от млечен бодил, който се отличава с изключително качество! Той може да се приема както превантивно, така и като допълващо основното лечение средство.

СЪДЪРЖАНИЕ

Хранителна добавка, 240 софтгел капсули

 

Съставки:                                        (в 1 капс.)      дн. доза

Млечен бодил                                 150 mg            450 mg

  /Silybum marianum/  (семена)

  Стандартизиран до 60% Силимарин

 Софтгел капсула (желатин, глицерин, пречистена вода),соево олио,  жълт пчелен восък, лецитин.

Не съдържа: Изуствени оцветители, аромати, консерванти, млечни продукти, захар,

пшеница, мая, глутен, соя, яйца, риба, черупчести, сол, ядки или ГМО.

Дозировка и приложение: По 1 софтгел капсула 3 пъти дневно с храна.

Продуктът успешно е добавен към сравнението на продукта!