Пробиотик за жени Мулти

Natural Factors Canada

Женски пробиотик с добавена червена боровинка CranRich® 300 mg! Защитава деликатната микрофлора на влагалището и пикочните пътища, и осигурява отлично храносмилане!

Хранителна добавка, 60 V капсули

Повече детайли

58,70 лв

Women`s Multi Probiotic допринася за:

  • оптималното възстановяване на деликатния баланс на нормалната микрофлора на влагалището и намаляване на риска от гъбични инфекции;
  • ограничаване растежа на патогени като Gardnerella Vaginalis и Candida albicans, както и E.Coli
  • предотвратяване на често повтарящи се инфекции на пикочните пътища;
  • поддържане нормалното състояние на стомашно-чревния тракт и облекчаване на състояния като запек, подут корем, метеоризъм, тежест след хранене.


Пробиотиците и техните ползи

Едва ли има човек, който да не е чувал за полезното действие на пробиотиците върху стомашно-чревния тракт. Те предотвратяват развитието на гнилостни процеси в червата и насърчават растежа на полезни/приятелски бактерии, благодарение на което процесите на храносмилане рязко се подобряват.

Около 80% от имунните клетки са съсредоточени именно в чревната микрофлора. Така че възстановеното микробно равновесие в стомашно-чревния тракт рефлектира положително върху функциите на имунната система.

Според – неврогастроентерологията – науката, която изследва взаимодействията между гастроинтестиналния тракт и мозъка, балансът на стомашно-чревната флора е определящ и за функционирането на нервната система и мозъка. Нещо повече – в храносмилателната система е ситуирана ентеричната нервна система (т. нар. „втори мозък“), която се състои от хиляди неврони. В ентеричната нервна система се синтезират много невротрансмитери, включително и серотонина – хормонът на щастието.

Деликатното женско здраве също е до голяма степен зависимо от наличието на достатъчно „добри“ бактерии както в стомашно-чревния тракт, така и в микрофлората на влагалището. Днес знаем, че свръхрастежът на патогени в женския организъм е сред ключовите причинители на гъбични и бактериални инфекции. Ето защо профилактиката и лечението на тези заболявания все по-често включва допълнителен прием на специални пробиотични формули в защита на пикочо-половата система на жените.

Приложение

Приложение: Допринася за нормалното състояние на влагалищна микрофлора и ниво на Ph на вагиналната среда. Допринася за нормалното функциониране на пикочо-половия тракт.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: Да се приема по 1 капсула  1-2 пъти дневно с храна. При прием на антибиотици приемайте 2-3 часа по-рано или по- късно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на етикета.

Съдържание


Съставки:       (в 1 капс.)          дн. доза
Всяка капсула съдъжа 12 млрд. активни пробиотици от следните специално култивирани 10 пробиотични щама:
Общ брой бактериална култура 12 млрд. 24 млрд.
Lactovacillus casei (HA-108) 2.94 млрд. 5.88 млрд.
Lactobacillus acidophilus (HA-122) 2.4 млрд. 4.8 млрд.
Lactobacillus rhamnosus (HA-111) 2.4 млрд. 4.8 млрд.
Bifidobacterium longum               

subsp.longum (HA-135)

 
 1.2 млрд. 2.4 млрд.
 Lactobacillus plantarum (HA-119)  1.2 млрд. 2.4 млрд.
 Lactobacillus fermentum (HA-179)  0.6 млрд. 1.2 млрд.
Streptococcus salivarius  (HA-110)

subsp. Thermophilus
 0.6 млрд. 1.2 млрд.
 Bifidobacterium breve (HA-129)  0.36 млрд. 0.72 млрд.
 Bifidobacterium bifidum (HA-132)  0.24 мрлд. 0.48 млрд.
 Lactobacillus reuteri (HA-188)  0.06 млрд. 0.12 млрд.
CranRich®Червена боровинка (плод) концентрат 36:1 /Vaccinium macrocarpon/ 300 mg 600 mg

Други съставки: инулин, растителна капсула (въглехидратна гума [целулоза], пречистена вода), растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант), фруктоолигозахариди (FOS),  силициев двуокис, аскорбинова киселина, обезмаслено мляко, захароза, екстракт от дрожди.

Не съдържа: изкуствени оцветители, консерванти или подсладители, нишесте, пшеница, глутен, царевица, яйца, рибни, черупчести и морски продукти, сол, ядки или ГМО.
Продуктът успешно е добавен към сравнението на продукта!