Селен 50 mcg

Natural Factors Canada

Селенът е ключова съставка на антиоксидантния ензим глутатион пероксидаза, който заедно с останалите антиоксиданти играе важна роля в защитата на организма от свободните радикали.

Повече детайли

14,00 лв

 

Селенът има синергичен ефект с други антиоксиданти като витамин Е, които помагат на тялото да се бори с оксидативния стрес и да се защитава срещу определени ракови заболявания, особено рак на простатата, на дебелото черво, на черния дроб, на белите дробове и др. Изследванията показват, че в по-високи дози селенът допринася за защитата от мутация и увреждане на ДНК, и забавя прогресията и растежа на туморите при наличие на онкологични заболявания.

 

Установено е, че недостигът на селен увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания и също, че адекватният прием на така важния минерал значително намалява риска от развитие на коронарна болест на сърцето.

 

Селенът действа като катализатор за продукцията на активни тироидни хормони, поради което се счита, че дефицитът му води до нарушения във функциите на щитовидната жлеза. Селенът действа като мощен протектор на щитовидната жлеза, регулирайки производството на реактивни кислородни радикали в нея. Поради тези причини се счита, че селенът има благоприятно въздействие при болест на Хашимото, базедова болест и др.

СЪДЪРЖАНИЕ

Хранителна добавка, 90 таблетки

 

Съставки:    (в 1 табл.)         дн.доза

Селен ( HVP * Хелат)            50 µg             50 µg

*HVP – хидролизиран растителен протеин

Дикалциев фосфат дихидрат , микрокристална целулоза, растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант).

Не съдържа: Изкуствени оцветители, аромати, консерванти, млечни продукти, сол, захар, мая, пшеница, животински продукти, черупчести, ядки или ГМО.

Нето тегло: 36 g

Дозировка и приложение: По 1 таблетка дневно.

Продуктът успешно е добавен към сравнението на продукта!