Витамин В-6

Nature's way

Витамините от В групата, известни още като В комплекс, играят важна роля за превръщането на храната в енергия и метаболизма на мазнините и протеините. В витамините са важни за поддържане на косата и кожата, нормалното състояние на черния дроб, зрението и др. Витамин В6 или т. нар. пиридоксин, също е част от семейството на В-витамините.

100 капсули

Повече детайли

19,70 лв

Висококачествен витамин В6 като пиридоксин хидрохлорид.

-Подпомага производството на невротрансмитери – мозъчните химикали, които позволяват на мозъка и нервните клетки да осъществават правилна комуникация;

-Допринася за поддържане нормалното състояние на централната нервна система и производството на серотонин – критичен невротрансмитер, т. нар. „хормон на щастието”;

-Допринася за метаболизма на мазнините и протеините;

-В комбинация с В12, ефективно понижава нивата на хомоцистеина – аминокиселина, която поставя в сериозен риск сърдечно-съдовото здраве;

– Допълнителният прием на витамин В6, може да се използва и като допълващо основната терапия средство при загуба на паметта, диабет, астма, хиперактивност и дефицит на вниманието, атеросклероза, акне и др.

Недостигът на витамин В6 може да доведе до увреждане на нервите на ръцете и краката, дерматит, напукани и разранени устни, възпаления на езика и устната кухина, чувство на обърканост, депресия, безсъние и др.

Приложение:  Допринася нормалното функциониране на нервната система и нормален метаболизъм на протеините и аминокиселините.

Забележка:  При бременост, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: По 1 капсула  дневно, за предпочитане с  храна.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

СъдържаниеСъставки:       (в 1 капс.)          дн. доза
 

Витамин  В-6

(като Пиридоксин хидрохлорид)

 
50 mg 50 mg

Други съставки: целулоза, желатин (капсула), магнезиев стеарат.

проба

Подобни Продукти

Продуктът успешно е добавен към сравнението на продукта!