ВИТАМИН В12

Enzymatic Therapy

При анемия и вегетарианска или веганска диета. Постоянното отсъствие на богатите на витамин В12 месо и млечни продукти в менюто, предполага висок риск от малокръвие. Недостигът на В12 води до редица здравословни проблеми.

30 дъвчащи таблетки

Повече детайли

24,80 лв

 По-възрастните, хората с увредена стомашна лигавица, както и прекаляващите с алкохола също са изложени на риск от недостиг на В12 и пернициозна анемия поради проблеми с усвояването на витамина. Ако забележите, че бързо се уморявате и трудно се концентрирате, имате шум в ушите, крайниците ви изтръпват, получавате задух, вие ви се свят, и тези състояния са упорити и често повтарящи се, направете необходимите изследвания!

Bитамин В12 (метилкобаламин) 1000 mcg е ефективно компенсира отсъствието на В12 в диетата и подпомага синтеза на еритроцитите (червените кръвни клетки). Допринася за намаляване на риска от образуване на дефектни еритроцити, които не могат да изпълняват функциите си, а именно – да осигуряват преноса на кислород до тъканите, в резултат от което да се стигне до анемия.

 

При неврологични нарушения, отслабване на паметта, вниманието и психическата устойчивост. Тежкият дефицит на витамин В12 може да предизвика дегенерация на нервната система, засягаща гръбначния мозък и периферните нерви. Симптомите в тези случаи обикновено включват често повтарящи се състояния на нервност, депресия, изтръпване на крайниците и скованост, хиперактивни рефлекси, параноични изблици и др.

Bитамин В12 (метилкобаламин) 1000 mcg допринася за нормалното функциониране на мозъка и нервите, и укрепва състоянието на чериферната и централната нервни системи. Подпомага провеждането на нервните импулси и насърчава производството на невротрансмитери. Полезен за поддържането на миелина. Спомага за облекчаване на състоянието при нервно напрежение, апатия и често повтарящи се депресивни настроения. Повишава жизнения тонус и има положително въздействие върху когнитивните способности.

 

При сърдечно-съдови проблеми. Витамин В12 под формата на метилкобаламин е важен за превръщането на аминокиселината хомоцистеин в метионин. Този процес има ключово значение за здравето на сърдечно-съдовата система, тъй като високите нива на хомоцистеин повишават риска от сърдечно-съдови заболявания и влошаване състоянието на кръвоносните съдове.

 

Bитамин В12 (метилкобаламин) 1000 mcg допринася за ефективния контрол върху хомоцистеина и спомага за превръщането му до безвредни субстанции. Така продуктът за намаляване на риска от натрупване на атеросклеротични плаки, коронарна болест на сърцето и други сърдечно-съдови проблеми.

 

Описание на продукта:

Висококачествен източник на витамин В12 под формата на метилкобаламин – по-добрата, биологично активна форма на В12, която има висока усвоимост и осезаема ефикасност. Дъвчащи таблетки с приятен вкус на череша!

 

Витамин В12 се съдържа основно в храни като риба, месо и млечни продукти, яйца. Но вегетарианците, както и хората, които по здравословни причини не абсорбират добре витамина от храната, имат нужда от допълнителен прием на витамин В12.

 

Ролята на витамин В12 по отношение на производството на енергия, метаболизма на хомоцистеина и състоянието на нервната система, е незаменима.

Приложение

Приложение: Допринася за поддържане на нормалното състояние на нервната система, енергийния метаболизъм и сърдечната функция.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Дозировка и приложение: Да се сдъвква по 1 таблетка дневно. Задръжте таблетката в устата до пълното й разтваряне.

Съдържание

Съставки:  (в 1 табл.) дн. доза  
Витамин В12

(като метилкобаламин)

 
 1 mg  1 mg

Други съставки: Фруктоза, целулоза, магнезиев стеарат, натурален черешов аромат и други натурални аромати.

Не съдържа: захароза, сол, мая, пшеница, млечни продукти, изкуствени оцветители, аромати и консерванти .

проба

Подобни Продукти

Продуктът успешно е добавен към сравнението на продукта!