Vitamin K2 200 mcg

Swedish Supplements

К2 е есенциален витамин, подпомагащ естественото усвояване на калций, което влияе благоприятно върху състоянието на артериите и костите. Допринася и за нормалния процес на кръвосъсирване и поддържа скелетната система.


Повече детайли

29,90 лв

К1 се съдържа в зеленолистните зеленчуци. Важен е за съсирването на кръвта. От него, благодарение на определени бактерии в червата, може да се формира витамин K2, но количеството му много често не е напълно достатъчно за организма.
На всеки 7 години приблизително целият скелет се обновява. Един от най-значимите протеини, взимащи участие в този процес, е остеокалцинът, синтезиран в костите. Той се активира от витамин K2 и подобрява костната минерална плътност. Освен това остеокалцинът участва и в контрола над инсулиновите рецептори и енергийния метаболизъм. Подпомага функциите на панкреаса за производството на повече инсулин, а мастните клетки - за синтеза на адипонектин, увеличаващ чувствителността към инсулин. Активирайки остеокалцина, витамин К2 понижава инсулиновата резистентност и съответно - опасността от поява на диабет тип 2.
Познати са различни форми на витамин К2. Но единствено Менахинон-7 е с практическо приложение, понеже е с натурален произход и остава в терапевтични дози в кръвната плазма достатъчно продължително време.

Начин на употреба: Приемайте по 1 таблетка на ден с храна.

Състав на 1 таблетка:

    Витамин К2 - 200 мкг.

Помощни вещества: Микрокристална целулоза, Магнезиев стеарат, Силициев диоксид.

Важно!
Хора с хемофилия, а също така и индивиди, които приемат разреждащи кръвта лекарства, трябва да се консултират с лекар преди употреба на витамин К2.
Не използвайте добавката като заместител на балансирания хранителен режим.

Съхранение: В хладни и сухи места, недостъпни за деца.

Опаковка: 90 таблетки.

 

Продуктът успешно е добавен към сравнението на продукта!