Факторс формула за очи

Natural Factors Canada

 Комбинацията от билки и хранителни вещества допринася за нормалното състояние на зрението и за защита на клетките от оксидативен стрес.

Опаковка: 90 капсули

Повече детайли

23,50 лв

Eye Factors Formula

Действие: Факторс  формула за очи е комбинация от хранителни вещества, които подпомагат очното здраве. Екстрактът от черна боровинка е богат на флавоноиди, наречени антоцианозиди. Антоцианозидите са мощни антиоксиданти, които пречат на свободните радикали. Изследвания показват, че екстрактът от боровинка подпомага зрителната острота през нощта, с по-бързо адаптиране към тъмнината и по-бързо възстановяване на зрението след излагане на отблясъци с различен произход. Допълнителни изследвания показват, че екстрактът от боровинка помага на тези, които страдат от дневна слепота (hemeralopia), или пък при невъзможност да се вижда ясно при ярка светлина. Сместа от растителни антоцианини е сложен екстракт, който противодейства успешно на свободните радикали. Сместта съдържа стандартизирани екстракти от черна боровинка, червена боровинка, бъз, грозде, малина, ягода. Очанката е доказано облекчава при зачервяване, подуване и зрителни нарушения, при остри и подостри възпаления на очите. Прах от корен на морков е богат на витамин А,  който е от съществено значение за доброто здраве на очите. Рутинът е биофлавоноид, който помага за усвояването и задържането на витамин С в организма. Кверцетинът е естествен флавоноид, антиоксидант, който също помага в борбата със свободните радикали. Лутеинът естествено присъства в макулата и лещата на окото, където предотвратява фото-фокислението. Има достътъчно изследвания, които доказват, че допълнителният прием на лутеин защитава срещу различни очни възпаления. Предпазва от дегенерация на макулата и дори стопира и възстановява вече започналия дегенеративен процес. Лутеинът подобрява общото здраве на очите.
Съдържание в 1 капсула дн.доза
Очанка 100 mg 600 mg
екстракт 4:1 от въздушни части    
Черна боровинка (плод на прах) 50 mg 300 mg
FloraGlo® лутеин 20 mg 120 mg
основен лутеин (цвят от невен) 2 mg  12  mg
Смес от антоцианини 15 mg 90 mg
Морков (корен на прах) 25 mg 150 mg
Рутин (цветна пъпка) 25 mg 150 mg
Кверцетин (цветна пъпка) 25 mg 150 mg
Други съставки: Оризово нишесте, капсула (желатин, пречистена вода). Не съдържа: Изкуствени консерванти, оцветители или подсладители; млечни продукти, соя,  пшеница или мая.

 

Приложение: Комбинацията от билки и хранителни вещества допринася за нормалното състояние на зрението и за защита на клетките от оксидативен стрес.

Дозировка: По 3 капсули 2 пъти дневно.

Забележка: Консултирайте се с лекар при бременност и кърмене. Не се препоръчва при алергия към растенията от семейство Сложноцветни. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Производител: Natural Factors, Canada

Препоръчителна дневна доза:

Странични ефекти: Няма наблюдавани

Продуктът успешно е добавен към сравнението на продукта!