Течен калций 1000 mg + Витамин D3 400 IU

Webber Naturals

Допринася за поддържане на нормалното състояние на костите, ставите и зъбите.

Повече детайли

44,73 лв

Този естествен продукт комбинира калций, фосфор и витамин D3, които спомагат за поддържане здравината на костите и зъбите през целия живот! Ако не обичате големите, трудни за преглъщане таблетки, но желаете да приемате повече калций, то течната формула на Webber Naturals е правилното решение!

Честотата на остеопорозните фрактури се увеличава постоянно през последните четири десетилетия. Ролята на калция за предотвратяване на остеопорозата е добре известна, но освен него важно значение имат още фосфорът и витамин D. След калция фосфорът е вторият най-разпространен минерал в човешкото тяло. В процеса, който познаваме като костна минерализация, калцият и фосфорът се свързват, образувайки калциев фосфат. Освен за изграждането на силни кости и зъби, фосфорът е необходим за ремонта на тъканите и клетките, мускулните съкращения, нервната проводимост и др. Витамин D е нужен за абсорбцията на калция, правилната минерализация на костта, мускулната сила. При възрастни недостигът на витамин D води до остеомалация (лоша костна минерализация), а при децата – до рахит.

Допълнителният прием на калций, фосфор и витамин D3 е от съществено значение за поддържане на зъбите и костите, и защитата от остеопороза и фрактури.

Една доза от течната формула на Webber Naturals съдържа оптимални количества калций (1000 mg), фосфор (200 mg) и витамин D3 (400 IU), които допринасят за укрепването на костите, защитата от остеопороза и поддържане състоянието на зъбите.  Подпомага мускулната функция – от полза при мускулна слабост, скованост и други мускулни проблеми.

Предимства на продукта:

  • Осигурява съществени количества калций, фосфор и витамин D3!
  • Течната форма гарантира бърза и оптимална абсорбция!
  • Не съдържа захар, със страхотен вкус на боровинки!


С възрастта костите губят силата си и стават по-крехки. Комбинацията от калций, фосфор и витамин D3 се използва за срещу ниски нива на калций в кръвта и предизвиканите от това състояния: загуба на костна плътност и маса, слаби кости, мускулна слабост и др.

Калцият е необходим за нормалното функциониране на нервите, клетките, мускулите и костите. Ако няма достатъчно калций в кръвта, тялото ще вземе калция от костите, което ще се отрази негативно на тяхната плътност и здравина. Витамин D също играе много важна роля в поддържането на костите здрави – помага на тялото да абсорбира калция и фосфора. При недостиг на витамин D, не се синтезират необходимите количества от хормона калцитриол. Това затруднява абсорбцията на калций от диетата и тялото започва да иззема така важния минерал от скелета, костите отслабват, а регенерацията им при травми е компрометирана.

Калцият не се произвежда в организма, но за сметка на това всеки ден губим по малко от него. Ето защо редовното набавяне на калций от диетата или хранителни добавки, е изключително важно за поддържане здравето на костите и зъбите, и мускулните контракции.

Съставки: В 15 ml/ 1 суп.л. Дн. доза:
Калций (Трикалциев фосфат, калциев цитрат) 500 mg 1000 mg
Фосфор (Трикалциев фосфат) 100 mg 200 mg
Витамин D3  (Холекалциферол 5 µg/200 IU 10 µg/400 IU

Пречистена вода, глицерин, инулин, малтодекстрин, лимонена киселина, натурален аромат на боровинки, натриев бензоат, калиев сорбат, ксантова гума, натриев аскорбат.

Не съдържа: изкуствени подсладители, оцветители, царевица, млечни продукти, соя, нишесте, пшеница, дрожди, глутен или ГМО.

Течна хранителна добавка, с вкус на боровинки, 500 ml.

За деца: (4-9 г.) по 1 с.л (15 ml) дневно, за възрастни: по 2 с.л. (30 ml) дневно, няколко часа преди или след прием на медикаменти.

Продуктът успешно е добавен към сравнението на продукта!