Магнезий -цитрат и малат

Bioclinic Naturals

Магнезий CitraMalосигурява две форми на магнезий (цитрат и малат) с превъзходна бионаличност. Комбинацията от магнезиев цитрат и магнезиев малат се абсорбира отлично и е особено подходяща при понижена киселинност на стомаха и затруднено храносмилане.

Повече детайли

52,00 лв

Описание

В хранителните добавки магнезият и други минерали, се предлагат в комбинация с вещества, които могат да бъдат органични и неорганични. Органичните форми се отличават с много по-висока степен на абсорбция, биналичност и активно действие в организма. В Магнезий CitraMalмагнезият е свързан с органични вещества – лимонена киселина (ц итрат) и ябълчена киселина (малат). Това означава, че тук магнезият е свързан с органични вещества като лимонена и ябълчена киселини.

Магнезиев цитрат. Тази често срещана форма на магнезий има леко разхлабително действие, тъй като привлича водата към дебелото черво. Освен превъзходен източник на магнезий, облкчава състоянието при запек съвсем естествено и без рискове за здравето.

Магнезиев малат. Най-подходящата форма на магнезий при умора и слаб тонус. Според много проучвания магнезиевият малат е много добър избор и при депресия, диабет и сърдечно-съдови заболявания. Известно е, че ябълчената киселина е включена в цикъла на Кребс – верига от реакции в организма, при която се генерира голяма част от клетъчната енергия. Поради това добавките с магнезиев малат са ефективни при синдром на хроничната умора, депресивни състояния и др.

Съдържание

Съставки:                (в  1 капс.)       дн. доза

Магнезий                        150 mg            150 mg

(цитрат, малат)

(извлечен от 750 mg магнезиев комплекс, доставящ 50 mg Елементарен магнезий)

Ябълчена киселина, растителна капсула (въглехидратна гума [целулоза], пречистена вода, титаниев диоксид), микрокристална целулоза, растителен клас магнезиев стеарат (лубриканат).

Не съдържа: изкуствени консерванти, оцветители, подсладители, царевица, млечни продукти, соя, нишесте, пшеница или дрожди.

Хранителна добавка,  90 V капсули. 

Нето тегло:  142 g.

Дозировка и приложение: По 1 капсула дневно дневно.

проба

Подобни Продукти

Продуктът успешно е добавен към сравнението на продукта!