Vitamin D 8000 IU

OstroVit

OstroVit Vitamin D 8000 IU е висококонцентрирана на витамин D3 хранителна добавка, необходима за правилното функциониране на организма.

200 Таблетки

Повече детайли

19,90 лв

Витамин D3 се нарича витамин на живота - той влияе върху правилното функциониране на почти всички системи и органи в тялото. Също така има ключова роля при нарушена функция на щитовидната жлеза и хормоналния дисбаланс.

Витамин D3 регулира обмяната и на калций и фосфор в организма. Това предотвратява депозирането на калций в кръвните съдове, сърцето и бъбреците. Организмът ни си набавя този витамин от храни, като: сьомга, скумрия, риба тон , херинга, яйца, черен дроб от риба треска.

В допълнение спомага за здравината на костите и зъбите. Подтиска развитието на автоимунни заболявания.

Стимулира абсорбацията на калций и фосфор в червата, което допълнително влияе на правилната минерализация на костите и зъбите. В комбинация с витамин К2, той засилва ефекта от укрепване на скелетната система.

Изследвания показват, че за да се предпази човешкото тяло от атеросклероза е необходимо да се поддържат нивата на на тези два витамина К2 и D3. Заедно те имат синергичен ефект: с помощта на витамин D3 тялото разполага с достатъчни количество калций, а благодарение на К2 – калцият ще бъде насочен към скелета, вместо към меките тъкани.


Ползите от OstroVit Vitamin D 8000 IU биват:

• Предпазва от Остеопороза и болки в ставите;
• Укрепва имунната система;
• Предотвратява появата на автоимунни заболявания;
• Поддържа костната структура здрава;
• Има инхибиторно свойство върху туморната ангиогенеза;
• Подпомага усвояването на калций;
• Може да помогне за изграждането на мускулна сила;Начин на употреба: приемайте по (1 доза = ¼ таблетка) от OstroVit Vitamin D 8000 IU веднъж дневно с храната.

Продуктът успешно е добавен към сравнението на продукта!