Женски мултивитамини-VitaFemme

Allmax Nutrition

Комплекс от всички необходими мултивитамини, създаден специално за съвременната жена, който включва:

• 100% от всички необходими витамини
• съдържа пробиотици
• антиоксиданти, спомагащи да се справим със застаряването
• Омега-3, 6 и 9 есенциални мастни киселини

21 пакета

Повече детайли

46,00 лв

VITAFEMME е идеалното решение за всяка жена. Този продукт е създаден, специално, за да Ви помогне да се справите с все по-забързания начин на живот.

VITAFEMME Ви дава всички важни витамини, от които се нуждаете, както и широка гама от активни съставки, които да Ви помогнат във всички аспекти на забързаното Ви ежедневие.  Съставките женшен и ехинацея ще подкрепят на вашата имунната Ви система.

ЖЕН-ШЕН - Билката известна като женшен расте в суровите условия на Сибир, както и в много части на азиатския континент. Тя е била използвана в традиционната китайска медицина в продължение на хиляди години. От векове, жен-шен се използва като енергиен тоник от китайците, които продължават да го използват за тази цел, дори и днес. В западния свят, жен-шен се използва за няколко цели,
• за лечение на стрес
• за повишаване на равнището на бдителността
• психична яснота.
Много изследвания са показали, че жен-шен е в състояние да намали нивото на стресa както при мъжете, така и при жените. Много клинични проучвания са показали ефектите на тази билка. Тези, на които са давани добавки като женшен, са били в състояние да издържат на по-високите нива на емоционален и физически стрес от тези, които никога не са приемали билката. В допълнение към традиционната си роля като стрес боец, жен-шенът много успешно намалява умората, увеличава паметта и дори се бори с настинки, грип и други инфекции.
Билката, която ние знаем като женшен съдържа редица съединения, които изглежда са уникални за този вид. Много от тези уникални елементи, изглежда имат силен ефект върху надбъбречнита жлеза, която се намира на върха на бъбреците.

Функцията на надбъбречните жлези е да отделят хормони, които се използват, за да се предотврати физическия и емоционалния стрес. Учените смятат, че това е този ефект върху надбъбречните жлези, който е отговорен за стреса и това именно е бойната сила на женшен.
Жен-шен е също една от малкото билки, които са показали положителни резултати за лечение на синдрома на хроничната умора. Това условие е озадачило лекарите от десетилетия. Въпреки това, тези, които страдат от хронична умора често докладват подобрение в техните симптоми, след като редовно приемат добавки женшен.
Женшенът е една от най-широко разпространените билкови добавки и е една от най-произвежданите с търговска цел. Важно е за тези, които имат намерение да пазаруват добавка женшен, да изберат една направена с най-високо качество на съставната част добавка.
Важно е също да се търси жен-шен добавка, която е била преработена възможно най-малко, тъй като прекомерна обработка се смята за намаляване на ефективността на билковите продукти.
 

ЕХИНАЦЕЯ: Ехинацеята е местна билка за Северна Америка, като по тази причина е била широко използвана от индианците като лекарство срещу настинки, грип и други инфекции. Като се прилага локално тя може да лекува различни рани (порязвания, изгаряния и ухапвания от насекоми). Всъщност, производното на това растение са нарича панацея и е лекарство, което може да излекува всяка болест - от кашлица до рак.
Европейците се запознават с ехинацеята много по-късно от американските индианци, но те смятат, че има благотворно въздействие върху човешкия организъм не по-малко от откривателите на ефективността й. Ето защо, ехинацеята запазва статута си на мощна лекарствена билка през цялата човешка история. Хората лекували скарлатина, сифилис, малария, отравяне на кръвта и дифтерия с него.
В действителност, европейците истински вярват в силата на ехинацеята: американците предпочитат антибиотиците и дори не се опитват да докажат ефективността й по научен път.
Европейците, от друга страна, полагат големи усилия да разкрият тайната за лековитата мощност на ехинацеята. Германците заемат водеща позиция в научните изследвания, която довежда до изолация на съставните части на основната билка: флавоноиди, масла, полизахариди, феноли (cichoric, кафеена и caftaric киселини и echinacoside) и alkylamides.
Билката също съдържа мед, желязо, йод, калий, витамини А, С и Е. Благодарение на тази комбинация от съставки, ехинацеята работи като естествен антибиотик, който може да потисне дейността на вируси и насърчава имунната система и има стимулиращ ефект чрез активиране на Т - клетките (имунната система е природен убиец на бактерии).
Всички проведени проучвания показват, че макар и ехинацеята сама по себе си не лекува заболявания, тя помага на тялото за борба срещу болести, правейки го по-силно.

VITAFEMME съдържа витамини, минерали и е хранителна добавка за жени, обогатена с пробиотици и пълен спектър от ензими, подпомагащи имунната ни система по 3 различни начина!

VITAFEMME включва в себе си комплекс от Омега 3, 6 и 9 незаменими мастни киселини DHA и EPA. Те са наистина от съществено значение за поддържане на доброто здраве. С нашия все по-активен начин на живот, трябва да се ориентираме към закупуване на продукти, предоставящи ни цялостна подкрепа за здравето. Точно такъв продукт е  VITAFEMME!

Той подпомага здравината на костите и ставите, защото съдържа 200% RDI витамин D3, калций, MSM и глюкозамин.

ГЛЮКОЗАМИН -
Глюкозаминът е естествен химически елемент, намиращ се в човешкото тяло. Той се намира в течността, която е около ставите. Глюкозаминът също така се съдържа и на други места в природата. Например, глюкозамин сулфат, който се използва в хранителни добавки, често се събира в черупките от миди. Глюкозамин сулфата, използван в хранителните добавки, не винаги идва от природни източници. Той може да бъде направен в лаборатория.

Глюкозамин сулфат се използва широко при артрит. Учените са го разучавали екстензивно за тази употреба. Най-често се използва за типа артрит, наречен остеоартрит. Това е най-често срещаната разновидност на артрит.
През годините, хората са използвали глюкозамина за различни цели. Например, той е използван за глаукома и за загуба на тегло.
Глюкозаминът се среща естествено в организма. Той помага на хрущяла да стане по-силен и по-твърд. Глюкозаминовите добавки обикновено са направени от протеин, открит в черупките на скариди, раци и други. Някои изследвания показват, че глюкозаминовите добавки облекчават болката при някои хора с остеоартрит (OA) на коляното.

MSM- Methylsulfonylmethane (MSM) е естествено сярно съединение, съдържащо сяра и групи метил. Тя се среща в обичайното хранене на хората и при почти всички животни. МСМ е съставен от 34% съдържание на сяра. Това е четвъртият - най-богат на съдържание минерал в човешкото тяло.
МСМ има ефект по отношение на редица здравни проблеми, включително артрит, мускулни и ставни болки. МСМ потиска болковите импулси по нервните влакна, (аналгезия), намалява възпалението, увеличава снабдяването с кръв, намалява мускулни спазми, и омекотява белезите.
МСМ подкрепя здравето, активният начин на живот и ползите от няколко структури и функции в организма, включително и съединителната тъкан и дихателната система, докато метиловите групи действат за производството на енергия.
Тази невероятна хранителна добавка би била някак не пълна, ако не съдържаше антиоксиданти. Ето защо VITAFEMME включва в себе си Екстракт от зелен чай,  Acai Бери, екстракт от гроздови семки, екстракт от червено вино (Ресвератрол)!

ЗЕЛЕН ЧАЙ -Изследванията показват, че в продължение на 24-часов период, екстракта от зелен чай увеличава метаболизма с 4%. Тези ефекти вероятно се дължат на високата концентрация на полифеноли катехин, който се намират в зеления чай. Това може помогне да се засили нивото на окисляване на мазнините и термогенезата (скоростта, с която тялото ви гори калории).

Зеленият чай също инхибира абсорбцията на мазнини и помага за регулация на глюкозата. Експертите казват, че съдържанието на катехини в зеления чай може да помогне да се възпрепятства движението на глюкозата в мастните клетки. Зеленият чай може да действа като регулатор на глюкозата. Той помага да се забави покачването на кръвната захар след хранене. Това не позволява високи нива на инсулина (многото инсулин насърчава съхранение на мазнини) и последващото го съхранение на мазнини.

ЕКСТРАКТ ОТ ГРОЗДОВИ СЕМЕНА - Екстрактът от гроздови семена се използват широко в цяла Европа, и е известен като богат източник на флавоноиди, които са антиоксиданти, и чиито свойства могат да надвишават тези на по-известните витамин А и витамин Е. Антиоксидантите играят роля в профилактиката на редица заболявания, поради способността им за намаляване на вредите, извършени от свободните радикали в организма.

Ефектът върху притока на кръв прави идеален гроздовия екстракт от семена - добра идея за тези, които биха могли да се възползват от увеличаването на притока на кръв. Това включва и тези с диабет, разширени вени и изтръпване на краката и ръцете. Увеличеният поток на кръв дори може да помогне за лечение на еректилна дисфункция. В допълнение гроздовият екстракт предотвратява различните очни заболявания, общи за възрастните хора, като катаракт и макулна дегенерация.

ЕКСТРАКТ ОТ ЧЕРВЕНО ВИНО (Резвератрол) – Налице е голям интерес в медиите за ползите за здравето от червено вино. Не алкохола във виното, осигурява здравната полза, а антиоксидантите в червеното вино, които са полифеноли, антроцианиндис и Резвератрол.

За Резвератрол, е доказано, че е силен антиоксидант (около 20-50 пъти по-ефективен от само витамин С) и че действа в синхрон с витамин С за подобряване на неговите ефекти. Резвератрол е доказан, че има антисъсирващ ефект и че предотвратява образуването на тромби или кръвни съсиреци в кръвоносните съдове. Образуването на тромби, които блокират малките кръвоносни съдове се смята, че е причината за сърдечните удари и инсулти. За Резвератрола е доказано също, че има противораков ефект.

Честотата на сърдечните заболявания и рака сред населението, което консумира много червено вино е драстично по-малко, отколкото при това, което не консумира, въпреки че това население също може да има високо съдържание на мазнини в диетата. За Резвератрол също така е доказано, че спомага да се улесни създаването на нови дендрити в мозъка.

АКАЙ - В продължение на много векове, лечебната сила на Aкай е била известна дори извън горите на Амазонка, където този удивителен плод расте свободно. В тропическите гори по света се смята, че се държат ключовете за лечение и предотвратяване на много от нашите най-страшни болести. Акай обаче е бил използван от коренното население на региона в продължение на хиляди години, за да подобряване на здравето и жизнеността.
Акай расте като див растителен плод на върха на палмовите дървета в тропическите гори на Амазонка. Плодовете на растението се събират от местните фермери и се използват за направата на добра и питателна плодова каша.
При бързо замразяване, тази плодова каша успява да запази огромните си хранителни стойности, дори когато се транспортира по целия свят. Акай е известен със своят дълбок лилав цвят, както и с това, че е един от най-богатите източници на витамини и също много важен антиоксидант.
Основните ползи от Акай се смята, че се отнасят за здравето на сърцето. Акай е известен като богат източник на съединения наречени антоцианини. Тези антоцианини са същите съединения, като тези в червеното вино. Но в плодовете от Акай се съдържат по-високи концентрации на тези здравословни химикали от виното, но без нито един от здравните рискове, свързани с употребата на алкохол.
Акай също така е богат източник на протеини и хранителни фибри, в допълнение към високите нива на двата омега-6 и омега-9 мастни киселини. Всички те имат защитен ефект върху сърцето и сърдечно-съдовата система. Омега-6 и омега-9 мастни киселини, съдържащи се в Акай могат и да играят роля при намаляване нивата на холестерола в кръвта.
В допълнение към тези важни ползи, Акай има жизненоважна роля за забавяне процеса на стареене. В средите за здравословни храни, Акай е известен като една от най-мощните храни против стареене. Смята се, че този антистареещ ефект е комбинация от високите нива на антоцианини, силните антиоксиданти и витаминовото съдържание на плода. В действителност е известно , че Акай съдържа десет пъти повече антиоксиданти и витамини от гроздето и два пъти повече от боровинките.

VITAFEMME е Вашата идеална хранителна добавка, съдържаща витамини, минерали и хранителни вещества в удобна мултиопаковка.

Идеална е за носене в чантата, във фитнес раницата или в джоба Ви. VITAFEMME е изключително лек и удобен продукт. Един поглед на съдържанието на етикета, ще Ви докаже, че получавате всичко, което Ви е необходимо и дори повече!

Продуктите, които може да намерите в нашия сайт са хранителни вещества в чиста форма. Те не са лекарствени средства и по никакъв начин не трябва да се използват като такива. Ние не носим отговорност при употреба на продуктите като лекарствени средства.

УПОТРЕБА:

Като хранителна добавка, вземете една мултикутия на ден след закуска. Старайте се да приемате достатъчно вода, за да сте добре хидратирани. Да не се превишава една мултиопаковка, в рамките на 24 часа.

Продуктът успешно е добавен към сравнението на продукта!