EstroSense- WomenSense

Natural Factors Canada

Специализирана формула за жени. Подпомага хормоналния баланс и облекчава симптомите при естрогенна доминантност.

Разфасовка: 60 капсули

Повече детайли

36,50 лв

 EstroSense® е висококачествена натурална формула за възстановяване на хормоналния баланс по естествен начин и без риск за здравето.

EstroSense® съдържа специализирана смес от няколко растителни екстракта и калциев D-глюкарат – утвърдена през годините комбинация, която нормализира хормоналния фон и подпомага женското здраве и красота.

Терапията с EstroSense® се препоръчва за жени с естрогенна доминантност – състояние, при което нивата на естрогена са над нормата, често при наличие на относителна прогестеронова недостатъчност.

 

Ползи

  • Стимулира детокс функциите на черния дроб.
  • Подпомага способността на черния дроб да неутрализира излишните естрогеноподобни субстанции.
  • Поддържа здравословния метаболизъм на естрогена.
  • Намалява дискомфорта при ПМС (предменструален синдром).
  • Благоприятства здравето на женските репродуктивни органи.
  • Съдейства за нормалното развитие на клетките в тъканите млечните жлези. 
  • Облекчава симптомите на естрогенна доминантност: нервност и чести промени в настроението, наддаване на тегло, задържане на течности, повишен апетит, мигрена и други състояния. 
  • Подходящо средство за жени, които приемат орални контрацептиви. 

 

Кои са основните причини за развитие на естрогенна доминантност

Ключов фактор в развитието на естрогеновата доминантност са т. нар. ксеноестрогени – естрогеноподобни субстанции, открити в почвата, въздуха, различни видове храни и продукти от бита, които ежедневно употребяваме (пластмаси, козметика, почистващи препарати и др.)


Как помага EstroSense®

EstroSense® стимулира черния дроб да преработи естрогена до субстанции, които лесно да бъдат изведени от тялото и подпомага защитата на женския организъм от хормонално активните токсини.  

 

Специфики и свойства на някои от съставките в EstroSense®

Индол-3-карбинол (I3C). Фитохимикал, осигуряващ ценни фармакологични ползи. Извлечен е от зеленчуци от сем. Кръстоцветни (карфиол, броколи и др.). След прием, индол-3-карбинол се превръща в 3,3`-дииндолил-метан (DIM) – кондензационен индолов метаболит, стимулиращ естрогенния метаболизъм в черния дроб.

Екстракт от броколи. Притежава силно детоксикиращо действие, подпомага неутрализирането на свободните радикали и защитава клетките от оксидативния стрес.

Сулфорафан. Съединение, естествено съдържащо се в броколи, притежаващо антиоксидантни и кардиопротективни свойства. Потиска действието на някои канцероген-активиращи чернодробни ензими и намалява причинения от излишния естроген оксидативен стрес в клетките.

Екстракт от семена на млечен бодил, стандартизиран до 60% силимарин. Силимарин е биологично активно съединение, съдържащо се в семената на млечния бодил. Благотворните му ефекти върху черния дроб са потвърдени в многобройни изследвания. Оказва антиоксидантно и противовъзпалително действие, и подобрява способността на черния дроб да неутрализира токсините.

Екстракт от листа на розмарин. Предоставя защита срещу различни видове канцерогени от околната среда. Според резултати от проучвания, съдържащата се в розмарина карнозинова киселина може да намали вероятността от образуване на нежелани клетки в млечната жлеза.

Калциев D-глюкарат. Представлява калциева сол на природната глюкарова киселина. Основното свойство на калциевия D-глюкарат е свързано с предотвратяване реабсорбцията на естрогеноподобните токсини в кръвта и насърчаване извеждането им от организма.   

Дозировка: По 3 капсули дневно по време на хранене.

Съставки:  В 1 капс.: Дн. доза:
Калциев Д-Глюкарат 75 mg 225 mg
Индол – 3 – Карбинол 75 mg 225 mg
Зелен чай екстракт от лист на Camellia sinensis, стандартизиран до 80% катехини, < 1 % кафеин 50 mg 150 mg
Куркума  екстракт от коренище /Curcuma longa/, (95% куркуминоиди) 25 mg 75 mg
Млечен бодил (екстракт от семена на Silybum marianum, стандартизиран до 60% силимарин) 25 mg 75 mg
Розмарин (екстракт от лист) 12.5 mg 37.5 mg
Домат (екстракт от  Lycopersicon esculentum) 50 mg 150 mg
Ликопен 2.5 mg 7.5 mg
Броколи надземни части от Brassica oleracea var italic) 27.5 mg 82.5 mg
Сулфорафан 100 µg 300 µg

проба

Подобни Продукти

Продуктът успешно е добавен към сравнението на продукта!