SCITEC - Joint-X

Scitec nutrition

Специализирана формула за предотвратяване на тренировъчни травми в ставите.

100 Капсули

Повече детайли

29,00 лв

 

Joint-X е завършена формула за предотвратяване на тренировъчни травми в ставите

Глюкозамин Сулфат и Хондроитин Сулфат са компоненти на нормалния хрущял.

Те са градивните блокове за Proteoglycans. Те спомагат за стимулиране на хондроцитите да направят нов колаген и Proteoglycans. Тъй като с тези добавки се стимулира създаването на нови компоненти на хрущял, Joint-X може да помогне на тялото да ремонтира повредения хрущял. Съществуват доказателства от пациенти, че глюкозамина може да намали болката от остеоартрозата, обикновено в рамките на няколко седмици до няколко месеца след започване на лечението.

Глюкозамин (Glucosamine) се среща естествено в организма

Той помага да стане хрущяла по-силен и по-твърд. Глюкозаминовите добавки обикновено са направени от протеин, открит в черупките на скариди, раци и други. Някои изследвания показват, че глюкозаминовите добавки облекчават болката при някои хора с остеоартрит (OA) на коляното.

Артрозата, наричана още дегенеративнo ставнo заболяванe, е най-често срещаният тип на артрит. Тя е свързана с разпределението на хрущяла в ставите и често се среща в бедрата, колената и гръбнака. Артрозата често се отразява и на ставите на пръстите - в основата на палеца, както и в основата на големия пръст.

МСМ (Methylsulfonylmethane - MSM) е естествено сярно съединение, съдържащо сяра и метилни групи

MSM се намира в обичайната храна на хората и на почти всички животни. МСМ е съставен от 34% съдържание на сяра, четвъртият най-богат на съдържание минерал в човешкото тяло.

МСМ има ефект по отношение на редица здравни проблеми, включително: артрит, мускулни и ставни болки. МСМ потиска болковите импулси по нервните влакна (аналгезия), намалява възпалението, увеличава снабдяването с кръв, намалява мускулни спазми и омекотява белезите. MSM подкрепя здравето, активния начин на живот и има ползи за няколко структури и функции в организма (включително съединителната тъкан и дихателната система), докато метиловите групи действат на производството на енергия.

Проучвания показват, че МСМ подобрява възстановяването.

скорошно проучване показва, че хората, страдащи от навяхвания и атлетични наранявания могат да се възползват много от използването на този продукт.

В плацебо-контролирано проучване при 24 пациенти (мъже и жени) е установено, че тези, които приемат продукта имат значително по-висока степен на възстановяване (58%) в сравнение с тези на плацебо (33,3%).

Начин на употреба: Приемайте 1 капсула 4 пъти дневно, с храната

проба

Подобни Продукти

Продуктът успешно е добавен към сравнението на продукта!