Супер чага

Mushroom Wisdom

Укрепва имунната система като стимулира производството на някои имунни клетки, включително интерлевкин 6 (IL-6) и Т-лимфоцити;

Хранителна добавка, 120 V-таблетки. 

Повече детайли

99,00 лв

Продуктът Super Chaga на американския бранд Mushroom Wisdom съдържа висококачествен екстракт от медицинската гъба Чага /Inonotus obliquus/ в комбинация с витамин С. Видовете, използвани за извличане на екстракта са събрани от сибирски брезови дървета.

 

Основни терапевтични свойства на Чага

Засягат имунната система и антиоксидантната защита на организма. Чага се нарежда сред естествените средства с най-висока ORAC стойност, което означава, че тази медицинска гъба притежава висока антиоксидантна активност.

В традиционната китайска медицина Чага е известна още като „Божият дар“, тъй като се отличава с невероятен хранителен профил, осигуряващ широк спектър ползи за здравето:

  • укрепва имунната система като стимулира производството на някои имунни клетки, включително интерлевкин 6 (IL-6) и Т-лимфоцити;
  • проявява мощни антивирусни свойства: намалява риска от развитие на вирусни инфекции или предпазва от усложнения ако инфекцията вече е в ход. Изследвания върху животни сочат, че антивирусното действие на Чага е полезно и срещу вируса на хепатит С – използвайки животински клетки, учените са установили, че екстрактът от Чага понижава инфекциозната активност на вируса 100 пъти само за 10 минути;
  • подпомага нормалното състояние на белите дробове;
  • потиска хроничното възпаление и балансира възпалителния отговор на организма;
  • повишава силата и издръжливостта при интензивни физически натоварвания, включително спорт;
  • увеличава нивата на енергия;
  • притежава уникален антиоксидантен потенциал и предоставя висока защита срещу неблагоприятните последствия, които свободните радикали нанасят.

Има данни, според които Чага подпомага терапията при някои ракови заболявания, но в случая екстрактът от гъбата може да се включи в лечението само след консултация със специалист.

Компания Mushroom Wisdom е световен лидер в производството на екстракти от медицински гъби с над 25 години опит в областта. Екстрактът от Чага на Mushroom Wisdom е отлично допълнение към целесъобразната диета и здравословния начин на живот!

Дозировка и приложение

Приложение: Антиоксидант. Допринася за: нормалното функциониране на имунната система, както и за защита на клетките от оксидативен стрес.

Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка: По 4 таблетки веднъж дневно или по 2 таблетки 2 пъти на ден.

Съхранение: на хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: маркирани на опаковката.  

проба

Подобни Продукти

Продуктът успешно е добавен към сравнението на продукта!