Omega 3-6-9 1000mg

Grassberg

  • Балансиран комплекс от Омега 3,6 и 9
  • Подпомага цялостново здраве
  • Съдейства за добро сърдечно здраве
  • Спомага мозъчната функция
  • 60 капсули

Повече детайли

27,00 лв

Grassberg Omega 3-6-9 Balance 1000mg е комбинация от важни за здравето ни мастни киселини. Всяка от трите мастни киселини има ползи за здравето ни, но е важно омега 3, 6 и 9 да бъдат в правилен баланс. Съдържа добре балансирана доза от трите полезни ненаситени мастни киселини и витамин Е.

Омега-3 мастните киселини са полиненаситени мазнини, които тялото ни не произвежда самостоятелно. Точно затова те се наричат "основни мазнини" и е нужно да ги приемаме чрез храна или хранителни добавки. Световната здравна организация (СЗО) препоръчва да се ядат най-малко две порции мазна риба на седмица, тъй като тя е богата на Oмега-3 EPA и DHA. Проучванията показват, че диетата богата на омега-3 увеличава "добрия" HDL холестерол. Също така намалява триглицеридите, кръвното налягане и образуването на артериални плаки. Приемът на омега-3 може да намали симптомите на депресия, шизофрения и биполярно разстройство. Омега-3 мазнините имат и противовъзпалителен ефект и намаляват възпалителните процеси в тялото. 

Омега-6 също са полиненаситени мастни киселини, които е нужно да набавяме от хранителни източници. Този вид мазнини се използват най-често за енергия, а най-популярната омега-6 мазнина е линолевата киселина.

Омега-9 са мононенаситени мастни киселини, а най-често срещаната в храната е олеиновата киселина. Тези мазнини не са есенциални, защото се произвеждат от организма и присъстват в почти всички клетки в тялото. Въпреки това проучвания показват, че допълнителният прием на Омега-9 може да има положителен ефект върху намаляването на плазмените триглицериди и "лошия" холестерол. Също така при диети с висок прием на мононенаситени мазнини (богати на Омега-9), се наблюдава по-добра инсулинова чувствителност и по-малко възпаления сравнено с диети богати на наситени мазнини.

Витамин Е има силно антиоксидантно действие и предпазва клетките от оксидативен стрес.

Начин на прием: 1-3 капсули дневно по време на хранене.

Продуктът успешно е добавен към сравнението на продукта!